Overige video's

Chinese tofu met zoetzure saus

4 eenvoudig hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g
Vezels 2 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten Tofu (17) Rode peper (410)

Voorbereiden

Bereid de zoetzure sojasaus. Verhit de zonnebloemolie en fruit hierin de ui. Voeg de gember en rode peper toe en bak 2 minuten op een lage stand. Voeg 8 eetlepels water, de azijn, ketchup, suiker en sojasaus toe. Roer intussen de maizena los met 3 eetlepels koud water. Voeg dit mengsel toe aan de saus toe en kook tot de gewenste dikte.

Bereiden

  1. Laat de tofu goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Wentel de blokjes in de maizena.
  2. Verhit de olie en bak hierin de tofu goudbruin en knapperig. Meng de gebakken tofu met de zoetzure saus en bestrooi met de bosui.
  3. Lekker met broccoli, bloemkool of peultjes.

Wijnadvies

De zoetzure saus in dit recept gaat erg goed samen met het zoetzure van J. Meyer Riesling.

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g
Vezels 2 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten Tofu (17) Rode peper (410)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.