Overige video's

Chinese tofu met pruimensaus

Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
2 g
Vezels 6 g
Zout 0,4 g
Print

Bereiden

  1. Halveer de pruimen en verwijder de pit. Kook de pruimen circa 20 minuten op een lage stand met de honing, 100 ml water, de steranijs, gember, sojasaus en limoensap, tot de pruimen helemaal gaar en zacht zijn.
  2. Verwijder de steranijs en pureer de saus. Kook eventueel nog een beetje in op een lage stand zodat de saus wat dikker wordt. Zeef de saus.
  3. Kook de rijst. Meng de tofu met de maizena.
  4. Verhit de olie en roerbak hierin de tofu in circa 10 minuten aan alle kanten goudbruin en krokant. Doe dit eventueel in twee porties. Neem de tofu uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Roerbak de broccoli in circa 8 minuten beetgaar in het bakvet. Verdeel de rijst en broccoli over borden.
  6. Schep de tofu erop en bestrooi met de koriander. Serveer met de pruimensaus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
2 g
Vezels 6 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.