Overige video's

Chinese stoof 
met pompoen-kokospuree

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
10 g
Vezels 1 g
Zout 2,4 g
Hoofdingrediënten Limoen (322)

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin de knoflook, gember en rode peper circa 3 minuten op middelhoge stand. Voeg de bosui, riblappen en koekkruiden toe en bak het vlees 3 minuten aan beide kanten.
  2. Voeg de suiker, sojasaus en bouillon toe en roer goed. Stoof afgedekt circa 2 uur op een lage stand.
  3. Meng de maizena met 2 eetlepels koud water, voeg toe aan de stoof en laat zonder deksel nog circa 5 minuten binden. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  4. Serveer de Chinese stoof met de pompoen-kokospuree (zie tiprecept). Bestrooi met het sesamzaad, nog wat bosui en garneer met limoen.

Bereidingstip

Pompoen-kokospuree: schil 1,5 kilo flespompoen en snijd in blokjes. Kook afgedekt in circa 20 minuten gaar in 400-500 ml kokosmelk met 2 eetlepels sesamolie. Voeg het sap van 1 limoen toe, giet eventueel iets van het vocht af en stamp tot een gladde puree.

Maak hem vega! Vervang voor een vegetarische stoof het vlees door 500 gram aubergine, in niet te kleine blokjes. Voeg deze op hetzelfde moment als het vlees toe en gebruik groente- of paddenstoelenbouillon.

Wijnadvies

Proef de specerijen uit dit recept terug in Mon Clocher Côtes du Rhône.

Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
10 g
Vezels 1 g
Zout 2,4 g
Hoofdingrediënten Limoen (322)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappenmagazine 19-11-2018
Het is een groentepuree en daardoor wat minder stevig dan een aardappelpuree. Voeg eventueel wat aardappel toe voor een dikkere puree. En kook de pompoen op een middelhoge tot hoge stand zodat er wat meer vocht kan verdampen en de pompoen de kokosmelk goed opneemt. Redactie Boodschappen
Tukkertje 09-11-2018
Erg lekker! Alleen klopt het recept van de puree volgens mij niet. Als je het opvolgt, krijg je een zeer dunne puree; een soort soep. Had het afgegoten moeten worden? Of klopt de hoeveelheid kokosmelk niet? Desondanks voor herhaling vatbaar!