Overige video's

Chinese miesoep met garnalen en rosbief

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
2 g

Bereiden

  1. Leng de bouillon aan met 2 potten water en breng aan de kook.
  2. Schaaf de winterwortel met een kaasschaaf in plakken en snijd deze vervolgens in dunne linten.
  3. Voeg de wortel met de mie toe aan de bouillon en laat op een lage stand circa 3 minuten koken.
  4. Roer de mie los met een vork. Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes en voeg samen met de bosui en garnalen toe aan de bouillon.
  5. Snijd de rosbief in repen en voeg deze vlak voor het serveren toe aan de soep.
  6. Schep de soep in kommen en breng op smaak met sambal en ketjap.
  7. Lekker met kroepoek.

Variatie

Vervang de bamboescheuten eventueel door wat extra wortel.

Wijnadvies

Riesling van Arthur Metz of Lizard.

Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.