Overige video's

Chinese koolstamppot met spekjes

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
7 g
Hoofdingrediënten Chinese kool (27)

Bereiden

  1. Kook de aardappelen in water met zout in circa 20 minuten gaar.
  2. Wel de nasikruiden in een beetje warm water.
  3. Verhit de olijfolie. Bak hierin de bosui, knoflook en spekblokjes.
  4. Schep de Chinese kool, nasikruiden, kerriepoeder en ketjap erdoorheen en roerbak nog 5 minuten.
  5. Stamp de gare aardappelen fijn tot puree en schep het koolmengsel er doorheen.

Bereidingstip

Bestrooi de stamppot eens met gefrituurde uitjes (potje).

Variatie

Vervang de Chinese kool door spitskool en de spekjes door reepjes salami of chorizo.

Wijnadvies

Oer-Hollands met een knipoog naar de Maleise keuken? Daar hoort een mooie, rijpe Berg Schaduw sauvignon blanc uit Zuid-Afrika bij, of het rosé pinotage broertje!

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
7 g
Hoofdingrediënten Chinese kool (27)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Jola 19-11-2019
Het was heerlijk!!