Overige video's

Chinese koolsalade met oosterse dressing

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
10 g

Bereiden

  1. Was de Chinese kool, bewaar vier bladeren en snijd de rest in smalle reepjes.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin.
  3. Voeg de koolreepjes toe met 1 eetlepel olie. Schep de kool regelmatig om en bak deze 2-3 minuten. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat het afkoelen.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de paprika, ham, kaas, maïs en sjalotjes door het koolmengsel en meng de helft van de dressing erdoor.
  5. Leg de apart gehouden Chinese koolbladeren op een schaal met daarop de salade.
  6. Giet de rest van de dressing erover en garneer het gerecht met de peterselie en eventueel nog wat pijnboompitten.

Bereidingstip

Lekker met gebakken aardappels.

Variatie

Vervang de pijnboompitten eens door pistachenootjes. Neem in plaats van Chinese kool witte kool of spitskool.

Wijnadvies

Duitse (riesling) kabinett, fris en zoetig.

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.