Overige video's

Chinese aubergine met gehakt en soja-knoflooksaus
Chinese aubergine met gehakt en soja-knoflooksaus
(3)

Chinese aubergine met gehakt en soja-knoflooksaus

Zin in rijst, maar ben je weer eens toe aan een nieuw recept? Ga dan voor dit rijstgerecht met lekker veel smaak. Knoflook, soja, gember, het zit er allemaal in!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 1,7 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aubergineblokjes op een hoge stand in circa 10 minuten goudbruin en zacht. Kook de rijst. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  2. Schep de aubergine uit de pan en bak het gehakt in het bakvet in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook, gember, vijfkruidenpoeder, sojasaus en 2 eetlepels water toe en roerbak nog 2 minuten verder.
  3. Serveer de aubergines en het gehakt met de rijst. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui. Garneer met een takje peterselie.

Bereidingstip

In dit recept wordt Chinees vijfkruidenpoeder gebruikt. Heb je dit niet in huis? Vervang dan door ½ theelepel kaneelpoeder en ½ theelepel venkelpoeder of kruidnagelpoeder.

Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 1,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.