Overige video's

Chili sin carne

De vegetarische variant op de Mexicaanse chili con carne: chili sin carne. Het bekende recept voor chili, maar dan zonder vlees! Een lekker en snel gerecht voor doordeweeks. Eet smakelijk!
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
6 g
Vezels 19 g
Zout 3,1 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de helft van de ui, de wortel en de bleekselderij toe en bak de groenten een paar minuten op een hoge stand tot ze zachter zijn. Voeg de paprika, knoflook en kruidenmix toe en bak circa 2 minuten.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe en bak tot het meeste vocht is verdampt. Voeg alle bonen met het vocht uit het blik en de bouillon toe. Kook onafgedekt tot de chili iets is ingedikt en roer regelmatig.
  3. Schep de chili in kommen. Schep een beetje zure room erop en bestrooi met de koriander en overige ui.
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
6 g
Vezels 19 g
Zout 3,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.