Overige video's

Chili met kidneybonen en gehaktballetjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
8 g

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een stoofpan met zware bodem en fruit hierin de gesnipperde ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de paprika, knoflook, specerijen en oregano toe en roerbak nog enkele minuten.
  2. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de blokjes tomaat toe. Breng op smaak met zout en breng aan de kook. Laat op een lage stand minimaal 20 minuten zachtjes stoven.
  3. Kneed intussen het gehakt door met de gehaktkruiden en koriander en rol er kleine balletjes van.
  4. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  5. Leg de partjes ui op een bakplaat en hussel ze om met wat zout en de rest van de olie. Rooster 10 minuten hoog in de oven.
  6. Schep de kidneybonen en gehaktballetjes door de saus, leg het deksel op de pan en stoof de balletjes in circa 10 minuten gaar.
  7. Serveer de chili met de geroosterde uien. Lekker met rijst.

Bereidingstip

Kook de rijst in tomatensap voor een extra rood gerecht.

Wijnadvies

Lekker bij dit recept: landenwijn Chili Cabernet Sauvignon.

Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.