Overige video's

Chileense sopaipillas met guacamole

14 gemiddeld hapje, snack
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 170 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Stoom de pompoen in circa 15 minuten gaar en pureer vervolgens met een staafmixer. Meng de pompoenpuree met het zelfrijzend bakmeel, de boter en ½ theelepel zout.
  2. Laat het deeg circa 10 minuten rusten. Rol het deeg op een met bakmeel bestoven werkvlak uit tot 3 mm dik en steek cirkels eruit met een kookring of glas.
  3. Rol het restje deeg opnieuw uit om weer uit te steken. Verhit de olie en bak hierin de sopaipillas op middelhoge stand aan beide kanten in een halve minuut goudbruin.
  4. Laat uitlekken en een beetje afkoelen op keukenpapier. Meng de ingrediënten voor de guacamole en roer goed door. Serveer de sopaipillas met de guacamole.

Wijnadvies

Bij deze Chileense delicatesse past wit van de buren: de Argentijnse Casa de Campo Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 170 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.