Overige video's

Chickenburger met parmacrisp

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
4 g

Bereiden

  1. Maal de kipfilet, kipkruiden, bosuitjes, bleekselderij, zout en peper in een keukenmachine tot een fijn gehakt.
  2. Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  3. Klop intussen de ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op smaak met peper.
  4. Rasp de appel en wortel grof en schep door elkaar. Breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie, het citroensap, zout en peper.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Bak de burgers in het bakvet of bestrijk ze met wat bakvet en gril op de barbecue. Gril om en om in circa 4 minuten per kant gaar.
  7. Snijd de broodjes open en beleg met sla en een schep wortelsalade. Verdeel hierover een hamburger, schep saus en een stuk parmacrisp. Dek af met het broodkapje, steek er een prikker in en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.