Overige video's

Cheesecake-potjes met speculaas en kersen

10 eenvoudig desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
17 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten Kers (28) Mascarpone (120)

Bereiden

  1. Klop de slagroom met de suiker stijf en zet deze in de koelkast.
  2. Giet de kersen af en vang het sap op. Verwarm het kersensap en bind met aangelengd aardappelzetmeel tot een dikke saus. Laat afkoelen.
  3. Klop de vanillesuiker door de mascarpone en spatel de slagroom luchtig erdoor.
  4. Verdeel een laagje speculaaskruimels over de bodems van de glazen. Schep daarop een laagje kersen met saus, daarop een dun laagje speculaas en daarop een laagje van het roommengsel. Vorm nogmaals laagjes en sluit af met een laag room.
  5. Zet de potjes in de koel­kast. Leg voor het serveren de stervorm op het dessert en strooi de cacao erin. Verwijder de vorm.

Bereidingstip

Dit dessert kun je een dag van tevoren bereiden.

Voeg een scheutje kirsch of bessenlikeur toe aan het kersensap.

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
17 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten Kers (28) Mascarpone (120)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.