(642)

Cheesecake met witte chocolade en frambozen
Cheesecake met witte chocolade en frambozen
- 125 gram bastognekoeken (verkruimeld)
- 25 gram hazelnoten (fijngehakt)
- 60 gram boter (gesmolten)
- 600 gram witte chocolade (in stukken)
- 250 milliliter slagroom
- 250 gram kwark
- 250 gram mascarpone
- 100 gram witte basterdsuiker
- 200 gram frambozen
- poedersuiker
Benodigdheden
- bakpapier
- springvorm (20 cm ø)
- keukengaren
Tijden
- Bereidingstijd 35 minuten
- 180 minuten wachttijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vorm een laag van bakpapier rond de vorm die vastgezet wordt met keukentouw.
- Meng koekjes, nootjes en gesmolten boter en druk dit mengsel uit over de bodem van de springvorm. Zet dit in de koelkast (kan een dag van tevoren).
- Smelt 500 gram witte chocolade au bain-marie of in de magnetron 3 minuten op 450 Watt. Schaaf de rest van de chocolade en zet deze apart.
- Klop de slagroom dik vloeibaar tot lobbig en mix er de kwark, mascarpone, suiker en gesmolten chocolade door tot een gladde massa. Verdeel de massa over de koekbodem en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast.
- Steek met een scherp mes de taart los van de zijkant van de vorm. Garneer de bovenkant met frambozen en geschaafde chocolade en bestrooi met poedersuiker.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1195 kcal |
Koolhydraten | 94 g |
Eiwit | 17 g |
Vet Waarvan verzadigd |
83 g 49 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2013
Reviews
Lekker taartje
16-09-2023
Heel ongezond en heeel lekker.
Ik maak m in een grotere bakvorm, zodat je een wat minder hoge taart krijgt. Dan moeten er wel meer frambozen bovenop je taartje, maar dat is een lekkere frisse tegenhanger bij deze zoete taart.
Ik maak m in een grotere bakvorm, zodat je een wat minder hoge taart krijgt. Dan moeten er wel meer frambozen bovenop je taartje, maar dat is een lekkere frisse tegenhanger bij deze zoete taart.
Marck
03-04-2023
Prima recept, goede stevigheid en lekkere structuur. Op mijn werk getrakteerd en jubelende kritieken omdat hij zo lekker was!
Jammer
17-08-2020
Het blijft bij mij meer een pudding. Stijft niet.. heel jammer
Lekker taartje
16-09-2023
Heel ongezond en heeel lekker.
Ik maak m in een grotere bakvorm, zodat je een wat minder hoge taart krijgt. Dan moeten er wel meer frambozen bovenop je taartje, maar dat is een lekkere frisse tegenhanger bij deze zoete taart.
Ik maak m in een grotere bakvorm, zodat je een wat minder hoge taart krijgt. Dan moeten er wel meer frambozen bovenop je taartje, maar dat is een lekkere frisse tegenhanger bij deze zoete taart.
Lees meer
Marck
03-04-2023
Prima recept, goede stevigheid en lekkere structuur. Op mijn werk getrakteerd en jubelende kritieken omdat hij zo lekker was!
Lees meer
Jammer
17-08-2020
Het blijft bij mij meer een pudding. Stijft niet.. heel jammer
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 125 gram bastognekoeken (verkruimeld)
- 25 gram hazelnoten (fijngehakt)
- 60 gram boter (gesmolten)
- 600 gram witte chocolade (in stukken)
- 250 milliliter slagroom
- 250 gram kwark
- 250 gram mascarpone
- 100 gram witte basterdsuiker
- 200 gram frambozen
- poedersuiker
Benodigdheden
- bakpapier
- springvorm (20 cm ø)
- keukengaren
Tijden
- Bereidingstijd 35 minuten
- 180 minuten wachttijd
Bereiden
- Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vorm een laag van bakpapier rond de vorm die vastgezet wordt met keukentouw.
- Meng koekjes, nootjes en gesmolten boter en druk dit mengsel uit over de bodem van de springvorm. Zet dit in de koelkast (kan een dag van tevoren).
- Smelt 500 gram witte chocolade au bain-marie of in de magnetron 3 minuten op 450 Watt. Schaaf de rest van de chocolade en zet deze apart.
- Klop de slagroom dik vloeibaar tot lobbig en mix er de kwark, mascarpone, suiker en gesmolten chocolade door tot een gladde massa. Verdeel de massa over de koekbodem en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast.
- Steek met een scherp mes de taart los van de zijkant van de vorm. Garneer de bovenkant met frambozen en geschaafde chocolade en bestrooi met poedersuiker.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Lekker taartje
16-09-2023
Heel ongezond en heeel lekker.
Ik maak m in een grotere bakvorm, zodat je een wat minder hoge taart krijgt. Dan moeten er wel meer frambozen bovenop je taartje, maar dat is een lekkere frisse tegenhanger bij deze zoete taart.
Ik maak m in een grotere bakvorm, zodat je een wat minder hoge taart krijgt. Dan moeten er wel meer frambozen bovenop je taartje, maar dat is een lekkere frisse tegenhanger bij deze zoete taart.
Marck
03-04-2023
Prima recept, goede stevigheid en lekkere structuur. Op mijn werk getrakteerd en jubelende kritieken omdat hij zo lekker was!
Jammer
17-08-2020
Het blijft bij mij meer een pudding. Stijft niet.. heel jammer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1195 kcal |
Koolhydraten | 94 g |
Eiwit | 17 g |
Vet Waarvan verzadigd |
83 g 49 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2013