Overige video's

Charlotte van aardbeienmousse

6 moeilijk desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g

Bereiden

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Laat de gelatine weken in koud water.
  3. Snijd een stukje van de lange vingers af en zet ze rechtop tegen de rand van de springvorm, met de gesuikerde kant naar buiten.
  4. Houd een paar mooie aardbeien apart en pureer de rest met 100 gram basterdsuiker.
  5. Knijp de gelatine uit en verwarm met het citroensap tot de gelatine helemaal is opgelost. Giet bij de aardbeienpuree en klop alles stevig door elkaar.
  6. Klop de yoghurt er gelijkmatig doorheen.
  7. Klop de slagroom stijf.
  8. Klop in een andere, brandschone kom de eiwitten stijf met de rest van de suiker.
  9. Schep de slagroom voorzichtig door het aardbeienmengsel en spatel vervolgens het eiwitschuim erdoor. Giet voorzichtig in de vorm.
  10. Dek de Charlotte af met folie en laat circa 4 uur opstijven in de koelkast.
  11. Garneer de Charlotte met de rest van de aardbeien en het amandelschaafsel.

Bereidingstip

Met kleine springvormpjes maak je eenpersoons Charlottes. Snijd de lange vingers dan wel op maat, zodat ze niet te ver boven de mousse uitsteken.

Wijnadvies

Tiresia Raboso rosato frizzante

Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.