Overige video's

Chaat met zoete aardappel en kikkererwten
Chaat met zoete aardappel en kikkererwten
(1)

Chaat met zoete aardappel en kikkererwten

Chaat is een verzamelnaam voor Indiase snacks. Deze chaat is gemaakt van naanbrood met een topping van zoete aardappel, yoghurt en bosuitjes. Een lekkere snack tijdens de borrel!
Categorie snack
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 7 g
Zout 0,9 g

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappels in de lengte doormidden en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Bestrijk met olie en bestrooi met de garam masala. Bak de aardappels hoog in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen

Bereiden

  1. Rooster het komijnzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verwijder de aardappelschil en prak het vruchtvlees grof. Meng met de kikkererwten en rode peper. Roer de yoghurt los met een mespunt kurkuma.
  2. Rooster de naanbroden in een broodrooster of grillpan en breek in stukken. Leg op een grote schaal en schep steeds een lepel van het aardappelmengsel erop. Verdeel vervolgens wat yoghurt, komijnzaad, bosui en koriander erover. Serveer direct.

Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 7 g
Zout 0,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.