Overige video's

Ceviche van zalm met limoen en rijstsalade
Ceviche van zalm met limoen en rijstsalade
(4)

Ceviche van zalm met limoen en rijstsalade

Ceviche is een visschotel, ontzettend populair als voor- of hoofdgerecht. Waarom? Omdat het er zo mooi uitziet én omdat het heel goed smaakt. Proberen dus!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
5 g
Vezels 8 g
Zout 1,4 g

Bereiden

  1. Kook de rijst en laat afgedekt afkoelen. Blancheer de sugarsnaps 20 seconden in kokend water met zout. Giet af en spoel onder koud water. Rasp de schil van 2 limoenen en houd apart. Pers deze 2 limoenen uit. Snijd van de overige limoen de schil rondom af en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de plakjes in stukjes.
  2. Meng de gember met 2 eetlepels bosui, 1 eetlepel groene peper, het limoensap, een snuf zeezout en 1 eetlepel olijfolie.
  3. Snijd de zalm in dunne plakjes en leg ze naast elkaar op een schaal. Verdeel de limoenmarinade over de zalm en laat afgedekt in de koelkast minimaal 30 minuten marineren.
  4. Snijd intussen de sugarsnaps in schuine reepjes en meng ze met de rijst, rest van de bosui en groene peper, de limoenrasp en limoenstukjes. Klop de vissaus met de rest van de olijfolie door elkaar en schep door de rijstsalade.
  5. Snijd het vruchtvlees van de avocado's in dunne plakjes en leg op borden. Verdeel de gemarineerde zalm erover en serveer de rijstsalade erbij.
Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
5 g
Vezels 8 g
Zout 1,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.