Overige video's

Ceviche van kabeljauw

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 135 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
8 g

Bereiden

  1. Snijd de kabeljauw met een scherp lang mes in dunne plakjes (dit gaat het best als je het mes een beetje schuin op de vis zet). Leg de plakjes op een platte schaal en schenk het limoensap erover. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 15 minuten marineren. (Door het zuur van het limoensap gaart de vis.)
  2. Giet wat van het limoensap af. Bestrooi de vis met wat grof gemalen zout, de Spaanse peper, gember en het kokosschaafsel.

Variatie

In plaats van de kabeljauw kun je ook verse zalm gebruiken.

Wijnadvies

Lekker met een Riesling, zoals Lizard of J. Meyer. Ook een Ana Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland is een goede optie is.

Voedingswaarde p.p.
Energie 135 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.