Overige video's

Ceviche van kabeljauw met sinaasappel

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 160 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g

Bereiden

  1. Spoel de kabeljauw onder koud water en dep droog met keukenpapier. Snijd de vis in heel dunne plakjes en leg de plakjes in een ondiepe schaal.
  2. Klop het limoensap los met de peper en knoflook en giet dit mengsel gelijkmatig over de vis. Laat de vis circa 6 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Snijd de schil van de sinaasappel rondom dik af tot het vruchtvlees zichtbaar is. Snijd de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op.
  4. Verdeel de vis over 4 borden en leg er een paar partjes sinaasappel op. Bestrooi met de granaatappelpitjes en bosui.
  5. Bedruppel de ceviche met het opgevangen sinaasappelsap en de olijfolie.

Bereidingstip

Door het marineren in het zure limoensap ‘garen' de eiwitten in de vis en hoeft deze voor dit recept niet verhit te worden.

Wijnadvies

Deze ceviche is een heerlijk fris recept met lekker wat zuren. Daarbij drink je ook zo'n wijn: Gatao Vinho Verde bijvoorbeeld.

Voedingswaarde p.p.
Energie 160 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.