Overige video's

Cevapcici - pittige gehaktrolletjes

6 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
9 g
Hoofdingrediënten Half-om-half gehakt (83)

Bereiden

  1. Doe het gehakt in een kom. Meng met vochtig gemaakte handen de ui, knoflook, het paprikapoeder, de peterselie en munt, het ei, de beschuit en zout en peper naar smaak door het gehakt.
  2. Vorm van het gehaktmengsel rolletjes van circa 8 cm lang en 2 cm dik. Laat de afgedekte rolletjes een half uur rusten en op smaak komen.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak of grill de cevapcici in circa 15 minuten lichtbruin en gaar. Draai ze tijdens deze bereiding regelmatig om.

Bereidingstip

Eet bij dit gerecht tuinbonen gemengd met bulghur of gele rijst.

Variatie

Vervang voor extra pittige cevapcici de paprikapoeder door circa 1/2 theelepel sambal.

Wijnadvies

Traditioneel hoort hier een robuuste rode Balkan wijn bij. Misschien vind je een rode Bulgaarse op de wijnafdeling en anders koop je een Schoondal rood uit Zuid-Afrika.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
9 g
Hoofdingrediënten Half-om-half gehakt (83)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.