Overige video's

Catalaanse vispaella

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
3 g
Vezels 5 g
Zout 3,4 g

Bereiden

  1. Week de saffraan in 3 eetlepels warm water. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
  2. Bak de rijst al omscheppend 2 minuten mee tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon en saffraan toe.
  3. Kook de rijst onafgedekt op een lage stand in 18-20 minuten gaar en bijna droog. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de erwten toe.
  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie en roerbak hierin de tomaatjes en zeevruchten 2-3 minuten. Schep door de rijst.
  5. Leg de garnalen op de paella en bestrooi met de peterselie. Serveer met partjes citroen.

Bereidingstip

Vervang de zeevruchten in dit gerecht door 100 gram surimi en 200 gram gekookte mosselen.

Neem tuinbonen in plaats van doperwten voor dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
3 g
Vezels 5 g
Zout 3,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.