Overige video's

Cassoulet van varkenslapjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
11 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26)

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.
  2. Voeg het vlees toe en bak rondom lichtbruin. Steek de kruidnagels in het laurierblad en leg bij het vlees.
  3. Giet de wijn en gezeefde tomaten erbij en stoof circa 30 minuten met het deksel op de pan.
  4. Schep de bonen en tijm erdoor en verwarm zonder te koken. Lekker met stokbrood.

Bereidingstip

Snijd een stokbrood in plakken, bestrijk met olijfolie en knoflook en rooster in een hete koekenpan of onder de ovengrill. Serveer het brood bij de cassoulet.

Variatie

Voeg in plaats van gezeefde tomaten 2 eetlepels dijonmosterd en 200 ml kookroom toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
11 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.