Overige video's

Cassata bombe

Voedingswaarde p.p.
Energie 705 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
19 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Print

Voorbereiden

Bekleed de schaaltjes (van ca. 300 ml inhoud) royaal met folie en laat dit over de randen hangen. Neem het ijs uit de diepvries. Bestuif het werkvlak met poedersuiker en rol hierop de marsepein uit tot een dunne lap. Bekleed de schaaltjes ermee en knip aan de rand netjes bij. Bekleed de marsepeinen laag met plakjes muffin. Druk de cake tegen elkaar zodat alle gaatjes dicht zijn. Roer het ijs smeuïg en vul de vormpjes helemaal op met ijs. Strijk de bovenkant glad en vouw het folie eroverheen. Laat minimaal 2 uur opstijven in de diepvries.

Bereiden

  1. Klop de boter met een elektrische mixer romig en zeef de poedersuiker en cacao erboven. Klop in een paar minuten tot een luchtig mengsel. Voeg als laatste de likeur toe en schep het mengsel over in een spuitzak.
  2. Neem de bombes uit de diepvries en stort ze op 1 of 2 schalen. Verwijder het folie en halveer ze.
  3. Decoreer de schaal met toefjes botercrème en eventueel gekaramelliseerde noten. Bestrooi de bombes met de chocolade en serveer direct.

Bereidingstip

Gebruik een warm mes voor perfect gesneden bombes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 705 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
19 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.