Overige video's

Cashewcurry
Cashewcurry
(32)

Cashewcurry

Cashewnoten zijn onmisbaar in een Aziatisch roerbakgerecht! Wist je dat noten een goede vleesvervanger zijn? Zoals in deze curry!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 970 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
21 g
Vezels 8 g
Zout 0,6 g

Voorbereiden

Week de cashewnoten circa 1 uur in 500 ml water.

Bereiden

  1. Verhit de olie en roerbak hierin de ui op middelhoge stand glazig. Voeg de gember, kurkuma en kaneel toe en bak 1 minuut. Voeg de currypasta toe en bak circa 2 minuten. Kook de rijst.
  2. Voeg de kokosmelk toe aan het currymengsel en pureer het geheel met een staafmixer. Breng de saus aan de kook en voeg de wortel toe. Kook in circa 5 minuten zacht en gaar. Giet de cashewnoten af en voeg ze samen met de broccoli toe aan de curry. Kook 5 minuten op een lage stand.
  3. Schep de rijst een paar keer om met de limoenrasp. Voeg het limoensap toe aan de curry en roer goed door. Serveer de rijst met de curry en garneer met de koriander.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 970 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
21 g
Vezels 8 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.