Overige video's

Carrot cake met pecan
Carrot cake met pecan
(0)

Carrot cake met pecan

Er gaat niets boven zelfgemaakte carrot cake. In 20 minuten staat deze carrot cake in de oven. Even bakken, laten afkoelen en je hebt een heerlijke cake voor je visite!
Categorie gebak
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 810 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
15 g
Vezels 3 g
Zout 0,8 g

Bereiden

  1. Rasp de wortel fijn. Wel de rozijnen eventueel in de rum of neem lauwwarm water. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Klop de eieren met de olie en suiker in een paar minuten romig. Voeg het bakmeel, de koekkruiden, sinaasappelrasp en een snuf zout toe en klop tot een glad beslag.
  3. Houd 1 eetlepel wortel apart. Schep de rest van de wortel, de rozijnen en de pecannoten door het beslag. Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm, schud even om luchtbellen te voorkomen en bak de cake in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar. Laat buiten de oven afkoelen en neem uit de vorm.
  4. Klop intussen de boter, roomkaas en poedersuiker in een paar minuten tot een glanzende crème en bestrijk de cake ermee. Garneer met de overige wortel en extra pecannoten. Snijd in dikke plakken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 810 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
15 g
Vezels 3 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.