Overige video's

Carpaccio van rosbief met blauwe kaas

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
6 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de olie met de knoflook in een koekenpan op een lage stand zodat de knoflook aroma kan afgeven, maar niet bitter wordt. Neem de knoflook uit de pan zodra deze is verkleurd.
  2. Bak de blokjes brood in deze olie om en om goudbruin. Schep de croutons uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Pureer de blauwe kaas en zure room met een vork en voeg de olie toe. Roer tot een romige saus en breng op smaak met peper.
  4. Verdeel de rosbief losjes over 4 grote borden en drapeer er in het midden een pluk waterkers op.
  5. Bestrooi met de croutons en bedruppel met de kaassaus. Maal er nog wat peper over.

Bereidingstip

Vervang de dressing door citroenmayonaise wanneer je niet zo van blauwe kaas houdt.

Wijnadvies

Ga voor Piovano Pinot Grigio of licht gekoeld rood bij de carpaccio, zoals Masto del Loggia Bardolino.

Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.