Overige video's

Caponata-balletjes met couscous

Lekker veel groente zit er in deze caponata-balletjes. Serveer ze met couscous en je hebt een heerlijk recept zonder vlees voor doordeweeks.
Voedingswaarde p.p.
Energie 935 kcal
Koolhydraten 117 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
5 g
Vezels 10 g
Zout 3,5 g
Print

Bereiden

  1. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de ui, aubergine en venkel zacht en lichtbruin. Giet de azijn erbij en laat 3 minuten staan.
  2. Voeg het groentemengsel met de pecorino en het ei toe aan een blender. Pureer circa 20 seconden, tot het mengsel bijna glad is. Meng met het broodkruim en de bloem en rol er balletjes van. Laat eventueel opstijven in de koelkast.
  3. Verhit 1 eetlepel olie en voeg de couscous, specerijen, rozijnen en pitten toe. Giet de hete bouillon erbij en laat een paar minuten staan.
  4. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de balletjes op middelhoge stand in circa 10 minuten rondom goudbruin. Verwarm de tomatensaus en voeg de balletjes eraan toe.
  5. Schep de couscous op borden. Maak een kuiltje in het midden en schep de balletjes in tomatensaus erop.
Voedingswaarde p.p.
Energie 935 kcal
Koolhydraten 117 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
5 g
Vezels 10 g
Zout 3,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.