Overige video's

Cape Malay curry

Een lekker recept voor in het weekend of als je doordeweeks iets meer tijd hebt om te koken: Cape Malay curry. Een typische curry uit Zuid-Afrika met kip, krieltjes, gele rijst en tomaat.
Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 86 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g
Vezels 8 g
Zout 3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en gember toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg alle specerijen en de rode peper toe en roer 1 minuut door.
  2. Giet de tomaten, ketchup en bouillon erbij. Leg de kipfilets erin en duw ze iets naar beneden zodat ze onder staan. Gaar afgedekt circa 20 minuten op een hoge stand.
  3. Voeg de krieltjes toe en kook 10 minuten onafgedekt, tot de kip en krieltjes gaar zijn. Kook intussen de rijst.
  4. Serveer de curry met de rijst en bestrooi met de koriander.

Wijnadvies

Serveer bij deze curry de bloemig, vol tropische Zuydpunt Chenin Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 86 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g
Vezels 8 g
Zout 3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.