Overige video's

Cantuccini

12 gemiddeld nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g

Bereiden

  1. Meng de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, vanillesuiker en een mespuntje zout in een kom. Maak een kuiltje in de bloem, giet hierin de boter en eieren en kneed tot een deeg.
  2. Voeg de amandelen toe, kneed ze erdoor en vorm een bal van het deeg. Voeg indien nodig wat extra bloem toe. Dek af en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 5-6 stukken en vorm er dikke rollen van. Leg ze met tussenruimte naast elkaar op de bakplaat. Druk het deeg een beetje plat en bak de staven 15-20 minuten in de oven. Laat een beetje afkoelen.
  4. Snijd de rollen in 1 cm dikke plakjes. Leg de plakjes naast elkaar op de bakplaat en bak nog 8-10 minuten verder tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  5. Lekker om te dopen in koffie, thee of dessertwijn.

Variatie

Voeg eens 1 theelepel sinaasappelrasp toe aan het deeg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.