Overige video's

Cantuccini met amandel, kaneel en citroen
Cantuccini met amandel, kaneel en citroen
(0)

Cantuccini met amandel, kaneel en citroen

Zoek je naar een recept om zelf cantuccini te maken? Van deze typische Italiaanse koekjes kun je niet afblijven. Lekker bij de koffie!
Categorie snack, gebak
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
2 g
Vezels 3 g
Zout 0,7 g

Bereiden

  1. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Meng het bakmeel met de bakpoeder, kaneel, suiker en een snuf zout. Voeg de eieren, amandelen en citroenrasp toe. Meng kort tot een samenhangend deeg.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vorm het deeg tot een rol en snijd door­ midden zodat je 2 rollen hebt. Leg op de bakplaat en bak circa 30 minuten in de oven.
  3. Laat de deegrollen circa 10 minuten afkoelen en snijd vervolgens in plakjes van 1­-1,5 cm dik.
  4. Leg naast elkaar op de bakplaat en bak nog circa 10 minuten in de oven, tot de koekjes krokant en lichtbruin zijn. Laat volledig afkoelen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
2 g
Vezels 3 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.