Overige video's

Cannelloni met basilicum-rozemarijnpesto

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
15 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en roerbak hierin de pompoen of de courgette in 5-8 minuten goudbruin en gaar. Schep in een kom en laat wat afkoelen. Schep de ricotta, ham en pesto erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul met behulp van een theelepel de cannelloni met het ricottamengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel wat je over hebt van het mengsel rondom de cannelloni.
  3. Klop de room goed los met het ei en de Parmezaanse kaas en giet dit gelijkmatig over de cannelloni. Maal er nog wat peper over. Dek af met folie en bak circa 20 minuten in het midden van de oven.
  4. Verwijder het folie en gratineer de bovenkant van de cannelloni in circa 10 minuten. Lekker met een groene salade.

Bereidingstip

Met een basilicum-rozemarijnpesto van lichtgeroosterde pijnboompitten, grofgehakte knoflook, basilicum, rozemarijnnaaldjes, milde en extra vergine olijfolie, Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak.

Variatie

Dit recept kun je ook maken met (verse) lasagnevellen. Ook lekker met amandel-spinaziepesto (zie "pesto maken").

Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
15 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.