Overige video's

Camembert met abrikozen-dadelcrème

10 gemiddeld hapje, kazen
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten Gedroogde abrikozen (85)

Voorbereiden

Wel de abrikozen en gedroogde dadels circa 10 minuten in een laagje kokend water. Giet af en pureer in een keukenmachine of met een staafmixer met de gembersiroop tot een kleverige crème. Neem de camemberts uit de verpakking en snijd ze horizontaal door. Verdeel de crème over twee halve kaasjes en leg de bovenkanten er weer op. Verpak in vershoudfolie en leg in de koelkast.

Bereiden

  1. Hak de pistachenootjes in een keukenmachine of met de hand tot kruimels en schep op een bord.
  2. Neem de kaasjes uit het folie. Snijd met een scherp mesje alleen de korst van de zijkant rondom af, zodat de zachte kaas tevoorschijn komt.
  3. Rol de kaasjes door het pistachegruis en leg ze op een plank of schaal. Snijd in puntjes. Lekker met een glas port of calvados.

Wijnadvies

Lekker met Sea Lord Ruby Port, een rode port met de fruitige smaak van rozijnen, gedroogde vijgen en dadels.

Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten Gedroogde abrikozen (85)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.