Overige video's

Caldo verde - Portugese boerenkoolsoep met chorizo

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
8 g
Hoofdingrediënten Chorizo (66) Boerenkool (40)

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de chorizo op een hoge stand in circa 5 minuten bruin en krokant. Schep de chorizo uit de pan en houd apart.
  2. Bak de knoflook, paprikapoeder en ui circa 5 minuten in het bakvet.
  3. Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en laat de soep circa 20 minuten pruttelen op een lage stand.
  4. Stamp met een pureestamper de aardappels fijn, voeg de boerenkool toe en laat de soep nog circa 5 minuten pruttelen.
  5. Breng op smaak met zout en peper en roer de chorizo erdoor.
  6. Lekker met dikke plakken brood.
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
8 g
Hoofdingrediënten Chorizo (66) Boerenkool (40)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.