Overige video's

Calabaza en tacha

6 gemiddeld desserts, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 93 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 2 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Pompoen (94) Sinaasappel (287)

Bereiden

  1. Snijd de oranje (hokkaido)pompoen in 12 parten en verwijder de pitten. Breng 1 liter water met de suiker, stroop, sinaasappel en kaneel aan de kook.
  2. Voeg de pompoen toe en kook afgedekt circa 30 minuten op een lage stand. Neem het deksel van de pan en kook nog circa 1 uur, tot de pompoen helemaal gaar en zacht is en de siroop is ingedikt.
  3. Draai de parten pompoen halverwege om zodat ze gelijkmatig garen. Lekker met een bolletje roomijs of slagroom.

Bereidingstip

In Mexico eten ze deze zoete pompoen ook als ontbijt, met melk erbij.

Wijnadvies

Bij deze zoete pompoemn zorgt een glas Graves Superieures voor voldoende zoet, maar ook voor een prettig zuurtje.

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 93 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 2 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Pompoen (94) Sinaasappel (287)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.