Overige video's

Cake met ham, kaas en olijven

Met een goedgevuld beslag bak je de lekkerste hartige cakes. Wat dacht je van deze cake met ham, kaas en olijven? Lekker als tussendoortje en ideaal om in te vriezen. Zo heb je altijd een snack achter de hand.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
17 g
Vezels 2 g
Zout 2,8 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de bloem met het bakpoeder. Klop de eieren los met de wijn, boter, nootmuskaat, zout, en peper. Klop dit door de bloem tot een beslag.
  2. Schep de ham, kaas en olijven erdoor en vul de vorm met het beslag. Bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven.
  3. Test de gaarheid van de cake: steek er een satéprikker in, als deze er droog uitkomt, is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat 10 minuten rusten. Keer dan uit de vorm en laat voor het snijden iets verder afkoelen.

Bereidingstip

Vervang de ham in dit recept door spekblokjes, chorizo of salami.

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
17 g
Vezels 2 g
Zout 2,8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.