Overige video's

Cajunspeklapjes met spruitjesstamppot

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 820 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
24 g
Hoofdingrediënten Spruitje (56) Speklapje (34)

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de cajunkruiden met 1 theelepel zout en 1 theelepel peper.
  2. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de spruitjes toe.
  3. Bestrooi de speklapjes rondom met 1-2 eetlepels cajunkruiden. Verhit de helft van de boter en bak hierin de speklapjes in circa 15 minuten knapperig.
  4. Giet de aardappels en spruitjes af, voeg de melk en overige boter toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet 100 ml water bij het bakvet, breng aan de kook en roer de aanbaksels los tot een jus.
  6. Serveer de spruitjesstamppot met de speklapjes en jus.

Bereidingstip

De cajunkruiden zijn in een luchtdichte pot een aantal weken houdbaar. Je kunt ze dus al eerder maken zodat je de kruiden op voorraad hebt.

Wijnadvies

Rood met een lekker pepertje, bijvoorbeeld Côtes du Rhône Mages of Jean Sablenay Syrah.

Voedingswaarde p.p.
Energie 820 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
24 g
Hoofdingrediënten Spruitje (56) Speklapje (34)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.