Overige video's

Caesarsalade

4 eenvoudig lunch, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
13 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de knoflook met 3 eetlepels van de olie. Bestrijk hiermee de sneetjes brood en rooster ze op een bakplaat in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Keer halverwege om.
  2. Scheur de sla in grove stukken en leg op borden of in een kom. Breek het brood in kleine stukjes en verdeel met de kaas en ansjovis over de sla.
  3. Klop de ingrediënten voor de dressing, voeg zout en versgemalen peper toe en giet er al kloppend de rest van de olijfolie in een straaltje bij. Schenk de dressing over de salade.

Bereidingstip

Breid de salade uit met gebakken gerookte spekblokjes en maak een dressing van het spekvet gecombineerd met olijfolie, enkele druppels worcestershiresaus, gehakt gekookt ei en 2 eetlepels citroensap.

Voeg zachte geitenkaas, walnoten en honing toe.

Ook lekker met reepjes geroosterde rauwe ham en een dressing van mayonaise, mosterd, gehakt gekookt ei en kappertjes.

Voeg 1 blikje tonijn op olie en zwarte olijven toe.

Variatie

Vervang ansjovis door repen geroosterde kipfilet en pancetta.

Wijnadvies

Een keizerlijke combinatie met Chardonnay van Eco Balance, Lizard Riesling of Huiswijn rose.

Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

maikelsu 31-12-2015
Eenvoudig maar lekker! Wel een hardgekookt ei toevoegen