Overige video's

Caesarsalade

Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
14 g
Vezels 1 g
Zout 1,2 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de knoflook met 3 eetlepels van de olie. Bestrijk hiermee de sneetjes brood en rooster ze op een bakplaat in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Keer halverwege om.
  2. Bestrijk de kipfilets met olie en gril ze in een grillpan gaar en goudbruin. Bestrooi met zout en peper. Scheur de sla in grove stukken en leg op borden of in een kom. Breek het brood in kleine stukjes en verdeel met de kip en kaas over de sla.
  3. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Giet al kloppend de rest van de olijfolie in een straaltje erbij. Giet de dressing over de salade.

Bereidingstip

Breid de salade uit met gebakken gerookte spekblokjes en maak een dressing van het spekvet gecombineerd met olijfolie, enkele druppels worcestershiresaus, gehakt gekookt ei en 2 eetlepels citroensap.

Ook lekker met reepjes geroosterde rauwe ham en een dressing van mayonaise, mosterd, gehakt gekookt ei en kappertjes.

Wijnadvies

Een keizerlijke combinatie met Chardonnay van Eco Balance, Lizard Riesling of Huiswijn rose.

Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
14 g
Vezels 1 g
Zout 1,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

maikelsu 31-12-2015
Eenvoudig maar lekker! Wel een hardgekookt ei toevoegen