Overige video's

Cactus-ijsjes

Dit recept voor cactus-ijsjes is simpel om te maken, maar ziet er meteen zo leuk uit! Leuk als kindertraktatie voor een feestje. Je kunt het ijs zelf maken, je kunt natuurlijk ook kant-en-klaar ijs gebruiken.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
20 g
Vezels 4 g
Zout 0,2 g
Print

Bereiden

  1. Maal de pistachenoten circa 1 minuut fijn in de keukenmachine. Rooster de gemalen pistachenoten in een droge, hete koekenpan tot het begint te geuren. Laat afkoelen.
  2. Klop de pistachenoten met de slagroom, gecondenseerde melk en eventueel wat kleurstof circa 5 minuten met een mixer tot een romig geheel. Schep het mengsel in een diepvriesbak en zet minimaal 4 uur in de diepvries. Roer het ijs elk uur los met een vork.
  3. Schep met een (ijs)lepel bolletjes van het ijs en schep in een ijshoorntje of bakje. Prik rondom hagelslag als stekels erin. Leg eventueel een bloemetje erop en serveer direct.

Bereidingstip

Sneller klaar? Gebruik kant­-en­-klaar pistache­roomijs.

Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
20 g
Vezels 4 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.