Overige video's

Burger van kipfilet met bacon en salade

2 gemiddeld lunch, klein gerecht, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
11 g
Vezels 3 g
Zout 2,3 g

Bereiden

  1. Verdeel de kipfilet in 2 porties en druk of sla deze tussen vershoudfolie wat platter. Strooi er daarna zout en peper over.
  2. Verwarm de ovengrill. Hak 1 teentje knoflook fijn en halveer het andere teentje. Verhit de olijfolie en bak hierin de kipfilet rondom lichtbruin. Voeg de gehakte knoflook toe en gaar de kip 3-4 minuten per kant.
  3. Bak de plakken bacon krokant in een andere koekenpan of houd de kipfilet warm en bak de bacon in het braadvet van de kip. Bestrijk de snijzijdes van de broodjes met de gehalveerde knoflook en leg ze 2 minuten onder de ovengrill.
  4. Leg plakjes kaas op de kipfilet en laat deze ook smelten onder de ovengrill. Meng de ingrediënten voor de salade.
  5. Verdeel wat salade over de broodjes. Leg daarop de kipfilet met daarop de gebakken bacon. Geef de rest van de salade apart bij de burger van kipfilet.

Bereidingstip

Strooi 1 theelepel Italiaanse kruiden over de kipfilet.

Vervang in dit recept de bacon ook eens door ontbijtspek.

Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
11 g
Vezels 3 g
Zout 2,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.