Overige video's

Burger speciaal

4 moeilijk lunch, snack
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Vezels 10 g
Zout 3,5 g

Voorbereiden

Meng het vegetarische gehakt met de ui, paprika, olijven, kaas, cajunkruiden, Italiaanse kruiden, basilicum en chilipoeder. Kneed alles met een scheutje olijfolie goed door elkaar. Vorm 4 hamburgers van het mengsel en leg deze minimaal 1 uur in de koel- kast zodat ze stevig worden. Week minimaal een half uur voor je gaat grillen de rookhoutjes in wat water.

Bereiden

  1. Kook de witte asperges in circa 7 minuten beetgaar (groene asperges circa 4 minuten). Halveer ze en houd apart.
  2. Verdeel de kooltjes over één helft van de barbecue zodat je een hete en een koelere zone krijgt. Als de kolen goed gloeien, bak je de burgers op de hete kant snel bruin.
  3. Als ze de juiste kleur hebben leg je ze aan de koele kant en gooi je eventueel wat rookhout op de kolen. Sluit het deksel. Heb je een barbecue zonder deksel, gril de burgers dan gewoon gaar.
  4. Na circa 10 minuten indirecte warmte zijn de burgers gaar. Snijd de broodjes open en leg kort op het rooster boven de kolen.
  5. Gril de asperges kort voor mooie grillstrepen. Leg de burgers op de broodjes, schep wat (truffel)mayonaise erop en maak de burger speciaal af met de asperges.

Bereidingstip

Maak zelf truffelmayonaise door een scheutje truffelolie toe te voegen aan de mayonaise.

Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Vezels 10 g
Zout 3,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

CindyB 19-03-2019
Dit recept werkt helemaal niet doordat vegetarisch gehakt niet 'plakt' en er dus geen burgers van te draaien zijn!