Overige video's

Bulgursalade met mozzarella en granaatappel

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten Doperwt (20) Granaatappel (16)

Bereiden

  1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een schaal afkoelen.
  2. Blancheer de doperwten in kokend water met een snuf zout en spoel onder koud water. Klop boven een kom met behulp van een lepel de pitjes uit de granaatappel. Verwijder de witte stukjes die eventueel meekomen.
  3. Schep de bulgur, doperwten en munt door de granaatappelpitten. Klop een dressing van de olijfolie en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de dressing door de salade en laat circa 10 minuten trekken. Scheur intussen de basilicumblaadjes en schep met de mozzarella vlak voor het serveren door de salade. Garneer met een partje citroen.

Bereidingstip

Vervang de bulgur door rijst of couscous.

Wijnadvies

Bij deze bulgursalade schenk je een rosé uit het zuiden van Frankrijk, zoals Sensas Syrah Rosé.

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten Doperwt (20) Granaatappel (16)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappenmagazine 07-09-2018
In Boodschappen vermelden we vanwege de gezondheid niet hoeveel zout er gebruikt moet worden, dit is naar eigen smaak. Wanneer je zout of wat bouillon toevoegt aan het kookwater van de bulgur en doperwten geeft dit al veel smaak. Ook is de ene soort mozzarella wat vlakker van smaak dan de andere. Voeg eventueel wat geperste knoflook en/of een snuf chilipeper toe aan de dressing voor meer pit. Redactie Boodschappen
Marieke Steenhoek 13-08-2018
In tijden niet zo smakeloos gegeten. De combinatie bulgur, erwtjes en mozzarella is er één van flauw-flauwer-flauwst. Dit maken we niet nog een keer!