Overige video's

Bubble and squeak van boerenkool met spekjes

4 gemiddeld hapje, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Hoofdingrediënten Boerenkool (38) Aardappel (120)

Bereiden

  1. Verwarm 1 eetlepel van de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit hierin de ui in 5 minuten op lage stand zacht en lichtbruin. Voeg de spekjes toe en bak ze een paar minuten tot ze krokant zijn. Leg de kool bovenop de spekjes en roerbak een paar minuten. Voeg een paar eetlepels water toe en laat de kool met een deksel op de pan nog 3 minuten stoven zodat hij wat slinkt. Laat in een vergiet goed uitlekken.
  2. Schep dan de boerenkool met de spekjes bij de gestampte aardappel en breng op smaak met zout en peper.
  3. Maak 8 kleine burgers van het boerenkoolmengsel. Verwarm de rest van de boter en bak ze in circa 3 minuten per kant krokant. Let op: door de suikers in de kool kan deze snel verbranden, dus houd de warmtebron laag.
Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Hoofdingrediënten Boerenkool (38) Aardappel (120)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.