Overige video's

Bruschette met tonijn

10 eenvoudig hapje, amuse
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g

Bereiden

  1. Maak de topping van tevoren, zodat je de bruschette lauwwarm kunt serveren. Meng de tonijn met de mayonaise, het citroensap en -rasp, de kappertjes en de rode ui. Breng op smaak met de chilipepervlokken of zout en peper.
  2. Bak de sneetjes ciabatta in de olijfolie aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zeezout. Beleg met de topping als het brood is afgekoeld tot lauwwarm.
  3. Garneer de bruschette met de fijngehakte olijven.

Variatie

Ook lekker: een topping van mascarpone met reepjes Parmaham of een topping van ricotta, rucola, Parmezaan en pijnboompitjes.

Wijnadvies

Een veelheid aan hapjes vraagt om een veelzijdige wijn. Mousserend bijvoorbeeld, lekker feestelijk. Kies voor een heerlijke goed gekoelde Tiresia Prosecco. Wil je wit zonder belletjes, ga dan voor Terrazzano Verdiccho dei Castelli di Jesi of Villa Mondi Soave.

Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.