Overige video's

Bruschette met tomaat

10 eenvoudig hapje, amuse
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 150 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
2 g
Hoofdingrediënten Mozzarella (150)

Bereiden

  1. Maak de topping van tevoren, zodat je de bruschette lauwwarm kunt serveren. Snijd de tomaatjes in kleine reepjes en meng er de ansjovisfilets en de basilicum door. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
  2. Bak de sneetjes ciabatta in 3 eetlepels olijfolie aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met het zeezout. Laat het brood afkoelen tot lauwwarm.
  3. Garneer de bruschette met kleine stukjes mozzarella.

Variatie

Ook lekker: een topping van mascarpone met reepjes Parmaham of een topping van ricotta, rucola, Parmezaan en pijnboompitjes.

Wijnadvies

Een veelheid aan hapjes vraagt om een veelzijdige wijn. Mousserend bijvoorbeeld, lekker feestelijk. Kies voor een heerlijke goed gekoelde Tiresia Prosecco. Wil je wit zonder belletjes, ga dan voor Terrazzano Verdiccho dei Castelli di Jesi of Villa Mondi Soave.

Voedingswaarde p.p.
Energie 150 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
2 g
Hoofdingrediënten Mozzarella (150)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.