Overige video's

Bruschetta met tuinbonen en feta

4 gemiddeld hapje, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 4 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten Feta (170)

Bereiden

  1. Verhit een grillpan.
  2. Bestrijk de plakken ciabatta met 4 eetlepels olijfolie en gril tot er aan beide kanten mooie strepen ontstaan.
  3. Wrijf het teentje knoflook stevig over het gegrilde brood.
  4. Kook de tuinbonen circa 3 minuten in water met zout en laat uitlekken.
  5. Verwijder de velletjes van de bonen (dubbel doppen).
  6. Roer de munt, overige olijfolie, citroenrasp en -sap erdoor en prak tot een grof mengsel.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Meng de feta met de crème fraîche.
  9. Bestrijk de plakken brood met het fetamengsel en verdeel er vervolgens wat van de tuinbonenspread over.
  10. Besprenkel met olijfolie.

Wijnadvies

Serveer je bruschetta bij de borrel? Open dan een feestelijke fles bubbels, bijvoorbeeld Tiresia Prosecco.

Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 4 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten Feta (170)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.