Overige video's

Bruschetta met garnalentartaar en saffraan-aioli
Bruschetta met garnalentartaar en saffraan-aioli
(3)

Bruschetta met garnalentartaar en saffraan-aioli

Deze hapjes wil je proeven! Lekker als voorgerecht of tijdens de borrel. Met dit recept scoor je punten!
Categorie hapje
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
67 g
9 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Week voor de aioli de saffraan in 1 eetlepel warm water. Klop het ei met het citroensap, een snuf zout en de knoflook goed los in een kom en giet geleidelijk de oliën erbij terwijl je blijft kloppen tot een dikke emulsie ontstaat. Voeg dan de saffraan met het weekwater toe en klop erdoor. Breng op smaak met zout en peper en zet de aioli afgedekt in de koelkast.

Bereiden

  1. Hak de garnalen fijn en breng op smaak met citroenrasp, -sap, zout en peper. Zet in de koelkast.
  2. Snijd de ciabatta in gelijke plakjes en bestrijk met olijfolie. Rooster het brood in een grillpan, broodrooster of onder de ovengrill. Leg de broodjes op een schaal en verdeel een lepeltje aioli erover. Verdeel de garnalen erover en garneer met basilicumblaadjes.

Bereidingstip

Maak de aioli voor deze bruschetta nog sneller met behulp van een staafmixer.

De rest van de aioli kun je afgedekt nog enkele dagen bewaren in de koelkast. Lekker bij vlees en friet.

Wijnadvies

Een houtgerijpte Indomita Gran Reserva Chardonnay uit Chili smaakt heerlijk bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
67 g
9 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.