Overige video's

Bruinebonenschotel met wintergroenten

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g

Bereiden

  1. Verhit 4 eetlepels olie en roerbak hierin de wortel, ui, prei en knolselderij 10 minuten.
  2. Bestrooi met chilipoeder, giet de bouillon erbij en gaar 10 minuten.
  3. Schep de bonen erdoor en verwarm zonder te koken.
  4. Bak de champignons in 1 eetlepel olie met zout en peper en schep ze door de schotel.
  5. Rooster de broodblokjes met de knoflook in de rest van de olie. Strooi ze met de tijm of peterselie over de bonenschotel.
  6. Lekker met piccalilly en zilveruitjes.

Bereidingstip

Vervang bruine bonen uit blik door gedroogde bonen. Zet deze een dag van tevoren in de week en kook ze gaar met een stengel bleekselderij en knoflook.

Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.