Overige video's

Bruine sauzen

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 60 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
3 g

Bereiden

  1. Verwarm de boter op een lage stand.
  2. Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loslaat en een beetje bruin wordt.
  3. Giet de hete fond erbij en klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen.
  4. Kook de saus al roerend minimaal 3 minuten door op een lage stand. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.

Variatie

Rodewijnsaus: Vervang de helft van de fond door volle, rode wijn. Bospaddenstoelensaus: Roer 200 gram in boter gebakken en grof gesneden passenstoelen met gesnipperde knoflook en tijm door de saus. Zigeunersaus: Bak met de bloem 1 theelepel paprikapoeder mee. Roer 200 gram in olie gebakken gesnipperde rode ui en stukje rode en groene paprika door de saus.

Voedingswaarde p.p.
Energie 60 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.