Overige video's

Bruine bonen met spek en karnemelksaus
Bruine bonen met spek en karnemelksaus
(34)

Bruine bonen met spek en karnemelksaus

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
10 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels met zout in circa 15 minuten gaar. Bak intussen de spekblokjes in een droge, hete koekenpan en schep ze uit de pan. Fruit de uien in het bakvet en bak de saucijsjes circa 10 minuten mee.
  2. Meng voor de saus een scheutje karnemelk met de bloem. Breng de rest van de karnemelk aan de kook en bind deze al roerend met de aangelengde bloem tot een saus.
  3. Verwarm de bruine bonen. Schep de saucijsjes uit de pan. Roer het spekvet met de ui en spekblokjes door de karnemelksaus. Giet de bonen af.
  4. Meng de aardappels, sla en bruine bonen losjes door elkaar. Giet de karnemelksaus erover en leg de saucijsjes en partjes ei erop.

Bereidingstip

Neem in plaats van kropsla 75 gram gemengde bladsla voor dit recept.

Vervang de saucijsjes door speklappen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.