Overige video's

Brownietaartje met koffiefrosting

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten
Print

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiden

  1. Smelt de chocolade samen met de boter in blokjes in een pannetje op laag vuur.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier of spray in met bakspray.
  3. Klop in een kom de eieren luchtig met een garde of (hand)mixer.
  4. Mix de suiker erdoor.
  5. Voeg dan het chocoladebotermengsel toe en spatel vervolgens de gezeefde bloem, zout en de gehakte noten voorzichtig door het mengsel.
  6. Giet het beslag in de springvorm.
  7. Zet in het midden van de oven en bak in zo'n 20 minuten gaar.
  8. Het taartje mag nog een beetje zacht zijn in het midden. Laat afkoelen op een rooster en zet vervolgens in de koelkast.
  9. Maak ondertussen de frosting. Smelt hiervoor de chocolade au-bain-marie. Hiervoor doe je de chocolade in een kom die je in een pan water op het vuur zet.
  10. Roer af en toe door.
  11. Haal de kom dan van de pan en laat de chocolade iets afkoelen.
  12. Klop de boter luchtig en romig.
  13. Voeg de poedersuiker en het cacaopoeder toe en klop met een garde tot er een glad mengsel ontstaat.
  14. Voeg vervolgens al kloppend de gesmolten chocolade toe.
  15. Doe tenslotte de koffie erbij en mix nog even goed door.
  16. Spatel het mengsel bovenop het brownietaartje.
  17. Maak af met de frambozen en een beetje poedersuiker.

Bereidingstip

Heb je niet zoveel tijd? Laat dan de koffiefrosting weg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.