Overige video's

Brownies met frambozencrème

12 gemiddeld gebak, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
14 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (163) Framboos (93)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt alle choco­lade met de boter op een lage stand. Roer goed door en laat iets afkoelen.
  2. Roer de basterdsuiker, pecan­noten en eieren erdoor. Spatel de bloem luchtig erdoorheen. Bekleed het bakblik (26x26 cm) met bakpapier. Schep het beslag in het bakblik en strijk met de achterkant van een vochtige lepel glad.
  3. Bak circa 30 minuten in het midden van de oven (als de brownie in het midden stevig aanvoelt is hij klaar). Laat buiten de oven afkoelen.
  4. Pureer intussen voor de frambozencrème de frambozen met een staafmixer en zeef deze vruchtenpu­ree. Mix de boter los en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
  5. Meng de frambozenpuree door de boter. Zet de crème even in de koelkast. Voeg voor meer stevigheid eventueel extra poeder­suiker toe.
  6. Steek met de hartjessteker 12 hartjes uit de brownie. Schep de frambozencrème in de spuitzak en spuit een rozet op elk hartje.
  7. Zet om stevig te worden eventueel nog even in de koelkast. Garneer met een suikerhartje.

Bereidingstip

Vervang de frambozen in dit recept door gemengde bosvruchten of kersen (pot).

Gebruik de restjes brownie in een toetje.

Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
14 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (163) Framboos (93)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.